2011 maj » Ljudboksbloggen maj, 2011 | Ljudboksbloggen
maj 222011
 

Markus Lutteman har satt ord på Patrik Sjöbergs självbiografi och Jakob Eklund har i sin tur lånat ut sin röst till densamma. Det här är lite utanför mina ramar vad det gäller ljudböcker. Avsikten var också att läsa den själv som vanlig bok. Men när det välbekanta ljudboksformatet stal mina blickar från sin plats i butikshyllan kunde jag inte låta bli.

Mycket handlar förstås om de numera kända och i spaltmeter beskrivna övergrepp som Sjöberg och många andra friidrottare utsattes för. Men det som gör den här boken så lättlyssnad är alla sköna anekdoter bakom kulisserna. Svarta pengar spritfester och en massa galna upptåg från tiden det begav sig. Jag har alltid beundrat Patrik Sjöberg för den han är. Han har alltid gått sin egen väg och struntat i konsekvenserna av det. Modigt, stort och jävligt oslipat.
Ni får bilda er en egen uppfattning men för egen del upplevde jag ett par dagar av god underhållning.
Som avslutning måste jag ta upp ett par saker angående självbiografier som ljudböcker.
Jag tycker Jakob Eklund  läser jättebra men då boken är skriven i jagform känns det ibland en smula surrealistiskt att höra Jakob Eklund berätta om sina år som höjdhoppsstjärna.(Det känns lite så innan man vant sig)

Jag önskar att Patrik Sjöberg läst in boken själv för bästa möjliga upplevelse.
Men det skiter nog han i skulle jag tro…..

 

maj 192011
 

Jag har inte levererat några ljudboksrecensioner på ett tag men misströsta inte. Jag har hunnit med att lyssna på en hel del böcker de senaste veckorna så det är många böcker som fortfarande ligger och väntar på sin dom. I den högen ligger några böcker av Bodil Mårtensson bla Cuba Red. Men den ljudbok som jag tror ska intressera er mest och som jag vill lägga lite extra krut på är Jordens väktare av Buthler och Öhrlund. En liten tegelsten med över 20 timmars lyssningstid, orkar man det?  Har Stefan Sauk bibehållit formen?, och vad gör Jessica Björk från mina hemtrakter mellan samma pärmar som president Barack Obama? Ja, ge mig ett par dagar bara så ska jag reda ut begreppen och redovisa min syn på saken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...