Adrenalin av Jeff Abbott – Helt i min smak » Ljudboksbloggen Adrenalin av Jeff Abbott - uppläsare Felix Engström | Ljudboksbloggen
jul 072011
 

Jag måste erkänna att jag aldrig hade hört talas om Jeff Abbott tidigare.
Men tack vare den exponering som Adrenalin har fått hos alla nätbokhandlare var det svårt att missa den. Det är jag väldigt tacksam för i dag för det här är helt i min smak.

Det här den första boken om CIA-agenten Sam Capra.
Här följer ett stycke ur handlingen. ”Sam Capras liv är perfekt. Han har den perfekta lägenheten i London, det perfekta jobbet på CIA, den perfekta hustrun – Lucy – som är gravid i sjunde månaden med deras första barn.
Men en solig morgon i november går allt i tusen bitar. Lucy ringer Sam på jobbet och ber honom lämna byggnaden omedelbart, vilket han gör – sekunderna innan en bomb exploderar och dödar alla därinne. Lucy försvinner spårlöst och Sam vaknar upp i en fängelsecell, misstänkt för förräderi.
Varför ringde Lucy? Är hans fru – kvinnan han trodde sig känna bättre än någon annan – en förrädare, eller är hon och deras ofödda barn i händerna på mördarna som sprängde Sams kollegor i luften? Berövad sin familj, sitt jobb och sin frihet, kastas Sam in i en desperat jakt för att rädda sitt eget liv och ta reda på sanningen om dem han älskar.”

Det här är mallen på hur jag vill att en ljudbok ska vara.
Där förattaren i symbios med uppläsaren naglar fast lyssnaren till den grad att vardagliga sysslor och göromål känns helt ovidkommande – Det är bara ljudboken som existerar.
I det här fallet är det action från första andetaget och Jeff Abbott har med influenser från alla mina favoritförfattare (Connelly, Baldacci, Coben, Kernick mfl) kokat ihop en riktigt vass actionthriller.
Jag rodnar nästan av alla superlativer jag öser över den här boken men den är till 95% ruggigt bra. Då har jag bara 5% kvar av den roliga biten – det negativa – sågen. Jag har inte så mycket att klaga på idag så 5% räcker gott. Jag vill inte avslöja något avgörande men mot slutet av boken är det en del saker som jag stör mig lite på bla ”vapnet”. Men utan ”vapen” ingen story. 🙂 Ni kommer att förstå.

Felix Engström har jag inte nämnt så mycket om än, men han är i allra högsta grad delaktig till det höga betyget.
Ännu en skådespelare med uppläsartalang. Jag hoppas verkligen att Felix Engström agerar historieberättare även nästa gång det nalkas uppdrag för Sam Capra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  3 Responses to “Adrenalin av Jeff Abbott – Helt i min smak”

 1. Rackarns vad kul att du valde att recensera denna bok. Har den själv och även ”Panik”. Upptäckte de av en slump och kände när jag läste på baksidan att detta kan vara min typ av författare och jag verkar ha rätt när du jämför Abbott med flera av mina kungar.
  Kul även att höra att uppläsare Felix fick gott betyg. Hade ingen referens på honom sedan tidigare. ”Panik” läses för övrigt av Jonas Karlsson

 2. Jag formligen snubblade över Jeff Abbotts böcker och läste tre i relativt snabb följd. Den här har jag dock inte läst men jag blir onekligen nyfiken när jag läser din recension och då framför allt slutet av den 🙂

  Tack för tipset!

 3. Uppläsaren är en katastrof. Faktiskt så blir hela talboken förstörd. Orkade lyssna till hälften.
  Jämför denna uppläsare med Katarina Ewerlöf, Thomas Bolme, Stefan Sauk så förstår ni vad jag menar.
  Tack för ordet.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)