Den felande länken av Stefan Tegenfalk med Reine Brynolfsson » Ljudboksbloggen Den felande länken av Stefan Tegenfalk med Reine Brynolfsson | Ljudboksbloggen
okt 142011
 

Den felande länken är den sista delen i trilogin om Walter Gröhn och Jonna de Brugge.

Kriminalkommissarie Walter Gröhn har inte varit sig lik sedan han blev fråntagen utredningen av de brutala morden på några av rättsväsendets viktigaste företrädare. Han beslutar sig för att ta semester och resa till Frankrike för att söka efter svar med hjälp av sina kontakter inom Europol. Även kriminalassistent Jonna de Brugge har blivit bortkopplad från fallet. Hon har dessutom en internutredning hängande över sig, förorsakad av att hon förhastat stormade en husvagn i jakten på den efterlyste Tor Hedman.”

I väntan på att internutredningen ska bli klar, fattar Jonna ett ödesdigert beslut. Ett beslut som inte bara kommer att påverka hennes framtid inom polisen, utan också leda henne in på en mörk väg kantad av databrott, olagliga undersökningar och en mardrömsliknande jakt där hon tvingas kämpa för sin egen överlevnad.”

Till skillnad från de två tidigare böckerna är det inte lika mycket action i den avslutande boken. Visst innehåller Den felande länken gastkramande actionscener men inte i samma utsträckning som Vredens tid och Nirvanaprojektet. I gengäld får vi komma karaktärerna  mer in på livet och lära känna dem mer privat.
Jag tycker det är en styrka hos författaren att  genom intressanta och fyndiga dialoger ändå behålla lyssnaren i ett järngrepp utan att behöva ta till en laddad actionscen. Språket är kul och en vass kommentar ligger alltid nära till hands. Det blir inte sämre av att Reine (1:a bland uppläsare just nu – enligt mig) Brynolfsson levererar dessa på sitt alldeles egna vis.

Passa på att njuta av ljudbok och uppläsare för det tar slut alldeles för snabbt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  2 Responses to “Den felande länken av Stefan Tegenfalk med Reine Brynolfsson”

  1. Det är lite som julafton nu för oss ljudboksälskare! Många av mina favoritförfattare kommer nu med nya alster. En ny Harry Boschbok av Michael Connelly locker enormt mycket! Lee Child – 61 timmar, David Baldacci (där man tyvärr ytterligare en gång bytt uppläsare…) – De sammansvurna och Camilla Läckberg – Änglamakerskan är bara ett axplock. Håller på med Änglamakerskan och ser sedan fram emot Den felande länken, vilken jag tror blir bok. Ser egentligen mest fram emot Harry Boschboken, men den vill jag längta ännu mer på 🙂
    Reine gör alltid ett grymt jobb som uppläsare. Han tilldelar böckerna en extra dimension.
    Roosmann har tidigare varit min obestridde etta, men förmodligen har jag lyssnat på för många böcker upplästa av den gode Magnus. Reine har faktiskt passerat Magnus på min lista.

  2. Jag håller med dig, det är mycket nu. men hellre det än när man inte hittar något vettigt att lyssna på. Jag lyssnar just nu på Elias Palms nya men visst lockar gamle Harry. Vad beträffar Baldacci så känns det som förlaget vänt ryggen mot både honom och oss lyssnare. Och var tog den nya med Lehane vägen? Jag dammsuger ständigt nätet efter nya releaser men hör gärna av er om ni ligger steget före mig med ljudboksnyheter eller tips på redan utgivna böcker.
    Förresten…kul att han hörde av sig till sist vår käre Peder Falk..;)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)