Dömd till fängelse av Jeffrey Archer – Jag lämnar sträcklyssningsgaranti » Ljudboksbloggen Ljudboksrecension - Dömd till fängelse av Jeffrey Archer | Ljudboksbloggen
feb 212011
 

Jag snubblade över den här boken av en ren slump. När jag nu sitter här med facit i hand så är jag förvånad över hur lite uppmärksamhet den här ljudboken fått. Det är en bladvändare definierad. En ljudbok på över tjugo timmar kan kännas avskräckande men vad gör det när man får förstklassig spänning serverad från prolog till epilog.
Det börjar på en fin krog i London där två för varandra okända unga män tillbringar kvällen med sina respektive sällskap. Danny Cartwright, en ung man från Londons arbetarkvarter firar sin förlovning med flickvännen Beth. Ett par bord där ifrån firar Spencer Craig sin trettioårsdag tillsammans med några vänner. Spencer vars bakgrund är den exakta motsatsen till Dannys med fina privatskolor bakom sig och en  framgångsrik karriär framför sig. När kvällen är slut har en tragisk händelse förändrat Dannys och Beths liv för alltid. Jag vill inte avslöja för många detaljer mer än att Danny Cartwright döms till ett långt fängelsestraff. Det är nu historien börjar på allvar. Danny är fast besluten med att bevisa sin oskuld och att hämnas den man som förstört hans liv. Men han har en motståndare med enorma resurser och från fängelset är man ganska hjälplös, så det krävs väldigt raffinerade metoder.
Metoder som höll mig fängslad i över tjugo timmar.
Att Magnus Roosmann läser lika bra som vanligt är väl ingen kioskvältare direkt – just the facts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  2 Responses to “Dömd till fängelse av Jeffrey Archer – Jag lämnar sträcklyssningsgaranti”

  1. Hej,
    Jag håller helt med dig om boken. En av de klart bästa jag lyssnat på. Boken i sig är grymt bra och sämre blir den knappast med världens bästa Roosmann som uppläsare.
    Även jag snubblade över den. Hade noll koll på den, men fann den när jag sökte på böcker som Roosmann läst in.

  2. Ja en modern ”Greven av Montechristo” Har inte kommit längre än till CD 14, men jag håller med ovanstående läsare.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)