Ett snyggt lik av Peter James uppläst av Peder Falk » Ljudboksbloggen Ett snyggt lik av Peter James uppläst av Peter Falk | Ljudboksbloggen
mar 232011
 

Den andra boken om kommisarie Roy Grace vid Sussex-polisen är enligt många ett bottennapp. Den håller kanske inte samma höga klass som Levande begravd men det är inte lätt att överträffa den boken. Men att strunta i den här boken pga några nedsättande kommentarer avråder jag er ifrån. Ge den en chans och döm sen.
Tom Bryce hittar en kvarglömd cd-skiva på tåget. När han sätter in den i sin egen dator blir han vittne till ett bestialiskt mord som inte är ämnat för hans ögon. Hans familj utsätts för en rad mordhot med koppling till en hemlig medlemssida på internet med just mord som viktigaste ingrediens. När cd-mordet kommer till Roy Grace kännedom förstår han sambandet mellan filmen och den styckade kvinnokropp man tidigare hittat. Den huvudlösa kroppen visar sig vara kvarlevorna efter juridikstuderande Janie Stratton. Men bakom fasaden av en helylletjej döljer sig en helt annan sida.
Vid sidan av själva mordfallet så börjar Grace få ordning på sitt privatliv och det börjar hetta till mellan honom och patologen Cleo Morey. Men på jobbet sitter han i frysboxen då hans kvinnliga chef avskyr honom och hotar med tvångsförlyttning till Newcastle.
Jag tycker det är intressant att följa Roy Grace och hans liv som polis i dubbelstaden Brighton and Hove belägen ca 50 km söder om London vid Engelska kanalen. Med Peder Falk som ciceron känns det hela ännu bättre. Jag ser fram emot fler ljudböcker med Roy Grace i huvudrollen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  One Response to “Ett snyggt lik av Peter James uppläst av Peder Falk”

  1. Så har jag lyssnat ut min andra Jamesbok. Det är nästan så att jag tyckte denna var ännu bättre än Levande begravd. Jag har under dagen funderat på varför jag tycker så och nog kommit fram till att det är för att Grace fått en mer framträdande roll i denna bok. Jag gillar verkligen Roy Grace.

    Jag vill åter tacka dig, Dennis, för tipset om Peter James. Han har börjat bli en riktig favorit hos mig! Hoppas hoppas att Död mans fotspår snart kommer ut som ljudbok och att Peder Falk självfallet fortsätter som en underbart passande uppläsare

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)