Den oskyldige av Harlan Coben Den oskyldige av Harlan Coben | Ljudboksbloggen
feb 162011
 

Matt Hunter är en helt vanlig collegestudent som går en till synes ljus framtid till mötes. Men på ett ögonblick förändras allt. Efter att ha ingripit i ett slagsmål med katastrofal utgång döms han till nio års fängelse för dråp. När historien tar vid igen efter avtjänat fängelsestraff är han en lycklig man igen. Han är framgångsrik och hans livs kärlek Olivia väntar deras första barn. Men när Olivia inte återvänder efter en tjänsteresa börjar nästa mardröm. Först ett meddelande i mobilen där hans fru ses tillsammans med en annan man på ett suddigt foto. Sedan en okänd man som förföljer honom. När mannen påträffas död på samma hotell som Matt hamnar han återigen i fokus för en brottsutredning. Den här gången misstänkt för mord. Mordutredare Loren Muse tar sig an fallet och ytterligare en lång rad av mystiska händelser inträffar. En död nunna, FBI-agenter med tvivelaktiga avsikter och en fru som kanske inte är den hon utgett sig för att vara. Det är det här Coben är så otroligt bra på. Att nagla fast läsaren (lyssnaren) med spänning samtidigt som han vilseleder densamme till total förvirring. Finalen är som så ofta i hans böcker, genial! Jag kan bara säga att Harlan Coben dribblar bort mig totalt, som vanligt. En måstebok.
Uppläsare är  Jacob Nordenson som gör ett ok jobb men när jag lyssnar på en Harlan Coben bok vill jag ha Reine Brynolfsson.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)