Hetta av Ian MacEwan – ett tragikomiskt mästerverk » Ljudboksbloggen Hetta av Ian MacEwan | Ljudboksbloggen
feb 072011
 

Nobelpristagaren Michael Beard med en karriär i dalande och ett privatliv som kraschlandat lockar till skratt från första stund. Fysikern Beard har av sin upphovsman och skapare Ian MacEwan belastats med det mesta av vad dåliga egenskaper har att erbjuda. Denne egoistiske lille tjockis är med framgång på väg att haverera sitt femte äktenskap. Han är en notorisk lögnare och kvinnokarl som sina brister till trots får mig att känna en slags empati  för honom. Det finns en mörk underton i boken med den globala uppvärmningen i fokus. Här kastar sig Beard in med hopp om att ge sin karriär en skjuts i rätt riktning igen. På gamla meriter och att på ett minst sagt tvivelaktigt sätt kommit över svaret på gåtan ska han återupprätta sin heder och forna glans. Vi få följa med Michael Beard på en dråplig expedition till Spetsbergen som för hans manlighet slutar i en mindre katastrof.
Efter ytterligare några år av självbedrägeri och förfall följer den bitterljuva finalen i ett stekhett New Mexico. Och har inte Beard hittat sig själv än så har åtminstone rättvisan gjort det.
Lägg därtill Reine Brynolfsson som en uppläsare av klass och du har ett tragikomiskt mästerverk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)