Jordens väktare av Buthler och Öhrlund med Stefan Sauk » Ljudboksbloggen Jordens väktare av Dan Buthler och Dag Öhrlund - Uppläsare Stefan Sauk | Ljudboksbloggen
jun 012011
 

Buthler och Öhrlund med Stefan Sauk som uppläsare fortsätter att leverera. Den här gången består den högklassiga lyssningsupplevelsen av en internationell thriller med hela världen som scen och skådeplats.
En rad terrorattentat utförs mot speciellt utvalda mål där flera av dem är direkt riktade mot USA. Överste Nicholas Shy verkar inom den amerikanska säkerhetstjänsten och är en av de män som ska försöka få stopp på terrorattentaten. Hans sambo Jessica Björk är en karriärslysten kvinna och ett blivande nyhetsankare på CNN. Deras privatliv har förstås sin givna plats i boken då de arbetar med terrorvågen på helt skilda plan. Det vållar stora problem i deras för övrigt perfekta förhållande.

Att Jessica Björk är uppväxt i Skövde tycker jag som Skaraborgare är rätt kul. Att staden dessutom framställs som en riktig håla är också ganska roligt.

Det mesta av boken skildrar dock den långa rad av terrorattentat som drabbar världen under ett år. Vi får på nära håll följa ett par av terroristerna i deras förberedelser och under själva aktionerna. Deras minst sagt tveksamma ideologi gör dem till skoningslösa mördare.
Det höga tempot gör att boken är väldigt lättlyssnad trots sin längd på över tjugo timmar. Att hjärnan bakom terrorattentaten hålls hemlig så länge som den gör bidrar också till att behålla greppet om lyssnaren.

Jag har hyllat Dan Buthler och Dag Öhrlund förut och jag gör det igen. Tillsammans med karaktärsvirtuosen Stefan Sauk bakom mikrofonen har trion ännu en gång skapat ljudbokskonst.

Till sist. Är inte Mark Dean på Atlanta News en kopia av Christopher Silfverbielke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  2 Responses to “Jordens väktare av Buthler och Öhrlund med Stefan Sauk”

  1. Har äntligen tagit mig tid att lyssna på denna, då det har varit som en ”belöning” då författarna gör ett så pass bra jobb och tillsammans med Sauk så blir det ett mästerverk. Meeeen efter att ha kommit in i handlingen och och möjligtvis 1/3 av boken så dyker denne Mark Dean upp. Så nu slutar jag att lyssna. Orkar verkligen inte mer Silfverbielke än vad som redan har getts. När de annonserade att detta skulle bli en NY serie så slog jag frivolter och det har börjat bra, men denna karaktär är ett steg tillbaka.
    Nu fick jag skriva av mig också! Bra blogg i övrigt! 🙂

  2. Kul att du gjorde samma iaktagelse som jag gjorde, men misströsta inte. Alla som förtjänar det får sitt straff till slut.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)