Lee Child » Ljudboksbloggen Lee Child | Ljudboksbloggen

Lee Child

 
Lee Child

Lee Child

Lee Child är född 1954 i Coventry, England, men tillbringade sin uppväxt i den närliggande staden Birmingham. Av en slump fick han ett stipendium på samma skola som JRR Tolkien studerat på. Efter deltidsarbete på teatern fick han jobb på Granada Television i Manchester som skulle visa sig bli en artonårig karriär som  presentationshanterare under brittisk TV:s ”guldålder”. Under sin tid hos företaget gjordes produktioner som Brideshead Revisited, Juvelen i kronan, Prime Suspect och Cracker. Men han fick sparken 1995 vid en ålder av 40 år till följd av företagets omstruktureringar. Men han lät sig inte nedslås och såg istället möjligheterna. Han köpte papper och pennor för sex dollar och började skriva den första boken om Jack Reacher, Dollar (originaltitel Killing Floor).

Dollar blev en omedelbar succé och inledde serien som har vuxit i omsättning och populäritet för varje ny bok som givits ut.

Lee har tre hem. En lägenhet på Manhattan, ett hus i södra Frankrike, och det flygplan han färdas i när han reser mellan de två. I USA kör han en kompressormatad Jaguar som byggdes i Jaguars fabrik, trettio meter från sjukhuset där han föddes.

Lee tillbringar sin fritid med att  läsa, lyssna på musik och titta på New York Yankees, Aston Villa, eller Marseille i fotboll. Han är gift och har en vuxen dotter. Han är lång och smal, trots en skrämmande kost och en vägran att utöva fysisk träning.