Levande begravd av Peter James – Ta ett djupt andetag och våndas » Ljudboksbloggen Levande begravd av Peter James Ljudboksrecension | Ljudboksbloggen
mar 142011
 

Michael Harrison ska gifta sig med sin Ashley Harper om tre dagar. Men i vägen står en tillspetsad svensexa där allt går fel. Michael begravs på skoj i en kista tillsammans med en flaska whiskey, en luftslang och en walkie talkie som enda sällskap. När polarna sedan kraschar mot ett träd är katastrofen ett faktum. Hans enda kontakt med omvärlden sker genom radiokommunikation med bärgarens son som hittat kompisgängets walkietalkie på olycksplatsen. Dessvärre är killen lätt utvecklingsstörd och lever i en fantasivärld fylld av amerikanska actionfilmer. Inte mycket att hålla i handen när man ligger sex fot under jord. Den klaustrofobiska spänningen är total. Men det händer saker även ovan jord.

Vi får möta kommisarie Roy Grace för första gången. Han är en skicklig utredare men har både blivit ifrågasatt och utskrattad tidigare. Speciellt när han använt en del kontroversiella metoder som medium och spåtanter i utredningarna. Han bär också på en tung börda – ett verkligt mysterium. Samma dag som han ska fylla trettio försvinner hans blivande fru Sandy spårlöst och inte ett spår har synts av henne sedan dess. Han försöker att träffa nya kvinnor men blir hela tiden påmind av sitt dåliga samvete. Han vill ha svar på vad som egentligen hänt.
Det kniviga fall han nu har framför sig med en försvunnen blivande brudgum verkar i det närmaste olösligt. Det blir inte lättare av att den ende som borde veta något om försvinnandet verkar helt ovetande om saken.

Det var länge sedan jag lyssnade på Levande begravd men för göra mig själv och er kära läsare rättvisa var det bara att plugga in och låta den utmärkte Peder Falk svepa med mig på ännu en runda. Meningen var lite snabblyssning, zappa lite hit och dit. Men jag kunde inte sluta, så visst f-n går det att  lyssna om böcker som man redan har avverkat, nostalgi.
Man kanske ska ge sig på gamle Harry Bosch igen………

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  2 Responses to “Levande begravd av Peter James – Ta ett djupt andetag och våndas”

  1. Hahaha jag har precis betat av Vredens tid och finner då din recension här. Därefter påbörjar jag (CD6 i skrivande stund) ”Levande begravd”, visserligen på tips från dig, så finner jag din recension även av den här. Lite häftigt!

    Får säga att jag snabbt rättar in mig i din hyllningskör till så väl Peter James och uppläsare Falk. Två dagar i rad har jag suttit kvar ett par minuter på parkeringen när jag kommit till jobbet för att boken är så bra. Peder passar klockrent till boken! Är glad att jag har ”Ett snyggt lik” och ”Långt ifrån död” som ligger och väntar på mig 🙂

  2. Du kommer inte att bli besviken. Recensioner på dom kommer vad det lider. Måste lyssna klart på Nirvanaprojektet först. Den verkar inte lika bra som ”ettan” men osvuret är bäst.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)