Paradisoffer av Kristina Ohlsson med Mirja Turestedt » Ljudboksbloggen Paradisoffer av Kristina Ohlsson med Mirja Turestedt | Ljudboksbloggen
maj 222012
 

Hennes namn klingar välbekant, boktitlarna likaså. Den där knutna etiketten som ett signum på hennes bokomslag flimrar igenkännande förbi framför ögonen. Ändå tittar jag bort.
Kanske har jag varit alltför uppslukad av mina gamla favoritförfattare och uppläsare för att ge hennes böcker en chans, vad vet jag.
Det krävdes i alla fall en rejäl duns i brevlådan och ljudboken Paradisoffer för att mitt intresse skulle vara väckt för den unga (relativt) ”säposkånskan”, Kristina Ohlsson.

Inkastad i bok nr 3 och noll koll på karaktärerna ska jag försöka förmedla mina intryck från min första ljudbok av Kristina Ohlsson med Mirja Turestedt som uppläsare.

Ett hotbrev hittas ombord på ett Boeing 747 med destination New York. Av Sveriges regering kräver man att ett utvisningsbeslut rivs upp och av USA vill man ha löfte om att ett hemligt fängelse i Afghanistan omedelbart stängs. Man hotar att spränga planet i luften om inte kraven infrias.
En handfull starka karaktärer befinner sig i utredningens centrum där en tillsynes hopplös kamp mot klockan tyngs ner av en ännu hopplösare kamp mot de amerikanska myndigheterna. Skräcken för kapade flygplan är tatuerad i den amerikanska själen och ett kapat flygplan i amerikanskt luftrum är uteslutet, men klockan går och bränslet är snart slut.
Upplagt för sträcklyssning och nagelbitande alltså.

Men trots alla rosor från kritikerna så lyfter aldrig den där 747:an för mig. Om det är uppläsningen som får motorerna att hacka eller om det är den för mig oprövade ”piloten” som tynger ner låter jag vara osagt. Mirja Turestedt läser helt ok och författarens kunskap om ämnet tvivlar jag inte en sekund på. Det klickar inte mellan oss helt enkelt. Jag känner inte av den där kusliga spänningen som ni andra gjort, tyvärr.

Jag ska ge de två tidigare böckerna en ärlig chans i sinom tid, men tills dess; tummen ner.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)