Provlyssna på de populäraste uppläsarna av ljudböcker » Ljudboksbloggen Provlyssna på de populäraste uppläsarna av ljudböcker,inläsare | Ljudboksbloggen
mar 102011
 

Nu kan du provlyssna på de populäraste ljudboksuppläsarna. Jag har sammanställt ett litet bibliotek med både bra och dåliga inläsare-uppläsare av ljudböcker. Tryck bara på för att lyssna. Jag hoppas den här uppläsarsidan kan vara till nytta för er eller åtminstone som ett kul tidsfördriv. Jag kommer att lägga in fler uppläsare framöver. Hör gärna av er om ni saknar någon. Jag kommer även att göra det möjligt att rösta på den bästa inläsaren så vi får svart på vitt vem som regerar på ljudbokstronen. Är det Magnus Roosmann, Katarina Ewerlöf eller kanske Bo Jonsson 🙂 . Ta mig till Uppläsare-Provlyssna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  6 Responses to “Provlyssna på de populäraste uppläsarna av ljudböcker”

 1. Rackarns vad kul med denna sammanställning!! En mycket uppskattad sida som jag kommer återkomma till flera gånger! Kul att se hur ”bokdödaren” Bo Jonsson ser ut. Mycket yngre än vad jag trott!

  Tips om fler uppläsare: Kerstin Andersson, Ove Ström, Per Godenius, Gunnel Fred, Anita Ekström, Hans Bergqvist.

 2. Jag brukar inte lyssna på ljudböcker men då mitt jobb är dötrist behöver jag hitta på något för att förgylla tillvaron lite. Därför lyssnade jag på Poeten, Fällan och i dag började jag med Fallet avslutat. Samtliga böcker skrivna av Michael Connelly. Bok nummer ett och tre har Magnus Roosman som uppläsare och i bok nummer två är det Bo Jonsson som står för fiolerna. Snacka om ren och skär katastrof! Jag håller helt och hållet med ”Ubbe” som säger att han är = bokdödare … Usch!

 3. Kanske lite sent påtänkt men Fällan finns i en nyinspelad version med vår ljudboksikon Magnus Roosmann. Och Ubbe har sällan fel det kan jag ta gift på.

 4. Hans Sandqvist, inte så många som hört honom, men har är riktigt bra. Fattar inte varör han inte jobbar för de större producenterna?

 5. Torsten Wahlund, Reine Brynolfsson, Tomas Bolme, Angela Kovacs och Magnus Roosman – där är mina favoriter. Dessutom är det otänkbart att någon annan än Pale Olofsson läser Arnaldur Indridasons böcker. Lyssnade nyligen på Joan Didions fina ”Ett år av magiskt tänkande”. Den lästes av Agneta Ekmanner, också hon en fantastisk uppläsare, visade det sig. Nu borgar hon för fler lyssningar där hon står på konvolutet.

 6. Slank in på denna blogg helt plötsligt. Faller mig i smaken, som en ihärdig lyssnare av ljudböcker. Har kommit så långt att jag väljer ljudböcker efter uppläsare. Lite konstigt kan tyckas, men så är det.

  Ove Ström och Roosmann förgyller det mesta. När man lyssnar till ”Jag är Ozzy” som Ove Ström läser så kan man inte klaga. Ove Ström är en uppläsare som inte ”gör sig till”, utan pratar på som om han satt i soffan bredvid.

  Tyvärr så pladdrar han på om sidnummer och skit, men det kan jag ta. Jepp, han står ut som uppläsare.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)