Så mycket bättre… det kan bli – Jag tar fram motorsågen » Ljudboksbloggen Så mycket bättre… det kan bli – Jag tar fram motorsågen | Ljudboksbloggen
okt 302011
 

Ett inlägg utanför ämnet måste man väl få unna sig i dessa bistra TV-tider.
Jag har sett fram emot en ny säsong av Så mycket bättre ända sedan det blev klart att det skulle bli en ännu en omgång av förra årets TV-succé. Så med högt ställda förväntningar intog jag då äntligen TV-soffan, flankerad av hela familjen för att uppleva och förföras av den svenska artistelitens odödliga tolkningar av varandras låtar.

Det börjar bra med en presentation av alla medverkande. Lena PH anländer i en sportbil och E-type gör storslagen entré med helikopter. Lovande, trivselfaktorn är hög och gemenskapen hos deltagarna skönt harmonisk och kommer med all säkerhet så att förbli genom hela programserien. Men det ska ju tolkas låtar också, lite av programidén liksom.

Tomas Ledin –  med ett ton i bagaget är kvällens värd.
Då rämnar allt. Hit efter hit utsätts för helgerån(nåja kanske ett lite väl starkt ord) av sällan skådat slag men Ledin är rörd och de andra runt bordet vaggar pliktskyldigt i takt med intetsägande tolkningar och poppiga karaokeversioner. De enda som inte ser så där tindrande ut är familjen i soffan. De har liksom jag själv något sorgset tomt i blicken och aldrig har man väl längtat så mycket efter Lasse Berghagen.

Men med all säkerhet sitter vi där igen, nästa lördag, med lika höga förväntningar som i går.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  2 Responses to “Så mycket bättre… det kan bli – Jag tar fram motorsågen”

  1. Är nog för en gångs skulle benägen att inte hålla med dig till fullo… 🙂
    Eva Dahlgren gör enligt mig en sjukt skön och egen tolkning av Never again och Martin gör en klassisk E-Typeversion av Sommaren är kort (möjligt att han skulle kunna ha tagit ut svängarna lite till). Laleh´s version tycker jag är helt ok. Gillar dock inte hennes sångröst. Timbuktu….ja…refrängen var ju ok, men verserna blev bara en lång monoton väntan på refrängen. Lena och Wiehe gör ok tolkningar om än rätt nära originalen.

  2. Jag behöver lite mothugg ibland, det härdar. 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)