Somliga linor brister av Varg Gyllander – För slak lina för mig » Ljudboksbloggen Recension av Somliga linor brister av Varg Gyllander uppläsare Magnus Roosmann | Ljudboksbloggen
mar 262011
 

Varg Gyllander är en ny bekantskap för mig men hans debut kan tyvärr inte ens Magnus Roosmann rädda.
Det handlar om de båda kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin vilka jag har väldigt svårt att lära känna och som för mig känns lika plastiga och påhittade som de i själva verket är.
Det börjar med ett mord på en ung kvinna i centrala Stockholm. Sedan inträffar en rad mord på personer med anknytning till graffittimåleri. Det är en bra story och med all säkerhet skriven på ett korrekt sätt osv.

Men jag kommer aldrig karaktärerna in på livet. I en bra ljudbok brukar jag nästan känna mig som en i gänget där man delar upplevelser ihop med de fiktiva karaktärerna. Här känner jag mig i mer som en betraktare som följer de inblandade på avstånd.
Tråkigt med sådana här totalsågningar men ärlighet varar längst. Men, jag ska inte inte döma ut Räv…nej… Varg helt och hållet då jag ämnar att ge honom och firma Holtz-Levin en chans till i nästa bok.
Kan man ge betyget bra men tråkigt?…………Nej jag tror inte det 🙂

ps. Var inte rädda för att komma med kommentarer till mina recensioner, både positiva och negativa. Det är sånt som ”härdar” och förhoppningsvis gör både mig och Ljudboksbloggen bättre.
                                                                                                                                                     ds.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  One Response to “Somliga linor brister av Varg Gyllander – För slak lina för mig”

  1. Det var ett tag sedan jag lyssnade på denna, men jag minns att jag tyckte den var rätt ok. Ingen sträcklyssningsbok, men väl en 3/5 i betyg får den nog av mig i alla fall.
    Jag har ett tag tänkt att jag ska fortsätta med hans uppföljare ”Bara betydelsefull dör”, men det finns så många böcker som ligger på lur innan. Oftast vill jag inte lyssna på samma uppläsare två böcker i rad. Magnus Roosmann blir nog nästa i lurarna, men då med Connelly’s ”Fågelskrämman”.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)