Tre sekunder av Roslund och Hellström Tre sekunder av Roslund och Hellström | Ljudboksbloggen
feb 092011
 

Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.
Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.
Tre sekunder är en intensivt spännande thriller där människor i alla positioner sätts på prov. Detta är Roslund & Hellströms femte roman kring kriminalkommissarie Ewert Grens. För sina tidigare böcker har de blivit prisbelönta, fått fantastiska recensioner och nått en mycket stor läsekrets.
De skördar som bekant även framgångar i USA där Tre sekunder blivit en dundersuccé.

Ljudboksbloggen tycker: Det här är bra, riktigt förbannat bra. Man rycks med redan från början, och hålls sedan fast i ett gastkramande grepp ända till slutet. Det är ett härligt driv i historien och ibland undrar man om det är fiktion eller verklighet. Roslund & Hellström är som bekant kliniska i sitt researcharbete. Har man för avsikt att leta faktafel så gör man nog bäst i att kasta sig över någon annan författares verk. För övrigt tror jag att uppläsare Andersson liksom jag själv hade några svettpärlor i pannan innan det sista ordet var sagt. Blev utsedd till Sveriges bästa kriminalroman 2009. Jag instämmer. En av de bästa svenska ljudböckerna hitills.
Roslund & Hellströms böcker om Ewert Grens:
Odjuret 2004
Box 21 2005
Edward Finnigans upprättelse 2006
Flickan under gatan 2007
Tre sekunder 2009

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  3 Responses to “Tre sekunder av Roslund och Hellström – Bland det bästa jag lyssnat på”

 1. Hej,

  Kul att jag fann din bloggsida! Verkar som att vi har rätt lika smak när det gäller ljudböcker. Själv plöjer jag minst en i veckan. Har letat som en galning efter Odjuret på ljudbok, men aldrig funnit den. Vet du om den ens finns utgiven som ljud- eller talbok?

  Nu ska jag fortsätta plöja igenom din fina blogg! Hit kommer jag återkomma många gånger

  Ubbe

 2. Tack för alla positiva ord! Jag ska försöka få in recensioner på alla (300) böcker så småningom men man glömmer och då får man lyssna om för att kunna göra en trovärdig recension. Undrar du vad du kan ha missat eller vill ha tips på böcker så står jag gärna till tjänst. Jag har nog hört på det mesta i ”min genre”.
  Odjuret finns som ljudbok men jag har inte läst den. Varför? Jo pga en mindre bra uppläsare vid namn Bo Jonsson om det namnet är bekant. För mig är han lika bannlyst som Jonas Malmsjö 🙂

 3. Härligt att höra att det är fler än jag som samlar på ljudböcker. Har själv dryga 400. Har ett gäng Bo Jonsson….efter att ha pinat mig igenom 2 (fattar inte hur jag orkade med den andra) Connellyböcker med honom är han bannlyst även hos mig. Själv älskar jag Lee Child och har alla hans böcker om Jack Reacher. En av dessa böcker ”Fienden” är det Bo ”Bokdödaren” Jonsson som läser. Jag går bara och hoppas att Roosmann eller någon annan ska läsa in den. VÄGRAR lyssna på något mer som Jonsson läser.

  Annars är Baldacci en klar favorit. Tyvärr har jag någon med Jonsson även där. 🙁

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)