Vad har ni lyssnat på i sommar? » Ljudboksbloggen Vad har ni lyssnat på i sommar? | Ljudboksbloggen
jul 242013
 

LjudbokssommarDet vore kul att veta vad ni har lyssnat på i sommar.
För egen del har det varit en ganska hyfsad ljudbokssommar med de senaste från, Lee Child, Michael Connelly, Dan Brown, Tage Åström och Kristina Ohlsson m.fl.

Jag har länge funderat på när jag ska ta mig an Jussi Adler-Olsens böcker om Köpenhamns-snuten Carl Mørck på avdelning Q, och jag tror att tiden är inne för ett riktigt ljudboksmarathon. Jag har precis börjat med den första boken ”Kvinnan i rummet” och det verkar riktigt lovande. Att Stefan Sauk ger varje karaktär i boken en egen röst och nästan ett eget liv, försämrar ju inte direkt förutsättningarna för några veckors högklassig ljudboksunderhållning. När jag med förmodad lätthet tagit mig ända fram till den femte boken ”Marcoeffekten” ser jag förhoppningsvis fram emot ”Alfabethuset” som är Jussi Adler-Olsens senaste bok som översatts till svenska.
Den släpps som ljudbok den 4:e oktober, men handlar inte om avdelning Q, som jag tidigare påstod.

Ha en fortsatt trevlig sommar, ljudboksvänner.

//Dennis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  6 Responses to “Vad har ni lyssnat på i sommar?”

 1. I sommar har läst en ljudbok av Maria Ernestam. Det var första gången jag läste en bok av henne och det var en mycket trevlig ny bekantskap. Boken hette Alltid hos dig. Uppläsare Anna Maria Käll.
  Det är en släkthistoria med parallella handlingar, som så småningom vävs samman. Fram kommer ett mycket intressant livsöde.
  Rekommenderas.
  Hälsningar
  Birgitta Malmstedt

 2. Tack för tipset Birgitta.
  Det har kommit mycket nytt den senaste tiden som jag har längtat efter: Jo Nesbö och Håkan Nesser står högst upp på min önskelista efter att jag plöjt igenom Jussi Adler-Olsens böcker.

 3. Ja, Håkan Nesser hör till en av mina favoriter. Han läser ju så bra också. Hans senaste är dock inte inläst av honom själv utan av Anna Maria Käll. Skall bli intressant att få lyssna på den. Lånade hem den från biblioteket i Mp3-format och har äntligen lyckat få kläm på hur man lägger över en sådan på mobiltelefonen.
  Jag har läst en bok av Nesbö. Jättespännande, men fruktansvärt otäck. Kommer inte att läsa något mer av honom.
  Började på en av Jussi Adler-Olsens böcker, men tyckte att jag hade svårt att följa handlingen. Läser den som vanlig bok senare kanske.

 4. Måste erkänna att jag blev lite besviken när jag fick reda på att Håkan Nesser inte läser sin bok själv, det är ju halva upplevelsen att lyssna till honom.

 5. Hej Dennis,

  För min del har det blivit Mari Jungstedts ”Du går inte ensam” (ok, men inte mer), Jag är Zlatan (sjukt underhållande), Michael Connelly ”Fallet” (tillbaka till klassisk Bosch och Keplers ”Eldvittnet” (ja, jag vet…jag har legat lite efter där…men satan vad bra den va!”.
  Har liksom du spanat in Jussi under en längre tid. Har samtliga som ljudbok, men har inte kommit mig för att börja än. Dan Brown och Lee Child ligger bara och väntar. Blir nog Brown som nästa och Peter James ”Den enes död” som jag haft liggande ett tag.

  Ha en fortsatt trevlig sommar 🙂

 6. Din ljudbokssmak håller fortfarande lika hög klass som tidigare ser jag. 🙂
  Mari Jungstedt’s böcker har jag också funderat på ett tag, men efter ditt omdöme får de nog ligga i malpåse ett par år till.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)