Vredens tid av Stefan Tegenfalk – En positiv överraskning » Ljudboksbloggen Recension av ljudboken Vredens tid av Stefan Tegenfalk | Ljudboksbloggen
mar 112011
 

Stefan Tegenfalk och hans planerade trilogi var något jag helt förbisett. Men det här var en positiv överraskning. Desutom är Reine Brynolfsson en av mina favoriter. Hans lite trumpna ton tillsammans med alla komiska liknelser i boken är väldigt underhållande. I Vredens tid  får vi följa kriminalkommissarie Walter Gröhn och praktikanten Jonna de Brugge som är varandras motsatser. En gammal cynisk polis från arbetarklassen flankerad av en ung kreativ överklasstjej. När flera brutala mord begås av tillsynes hederliga medborgare får de fallet på sitt bord. Förövarna förstår inte själva varför de utfört morden men erkänner dåden utan omsvep. När sedan Walter blir bortkopplad från fallet och de nya utredarna bara fokuserar på islamistiska terrorister krävs det mycket ljusskygga  metoder för att lösa fallet. Det visar sig finnas hundar begravna både här och där, men framförallt i maktens korridorer. Det blir lite rörigt mot slutet men Stefan Tegenfalk, Walter Gröhn och Jonna de Brugge har ju två böcker till på sig för att  nysta upp alla lösa trådar. En mycket bra författardebut är det i alla fall och jag ska genast införskaffa nästa ljudbok i trilogin – Nirvanaprojektet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  4 Responses to “Vredens tid av Stefan Tegenfalk – En positiv överraskning”

  1. Jag var inte riktigt lika förtjust i den här boken, men jag förväntar mig bättring till andra boken. Och det ska bli kul att se om den infinner sig.

  2. Jag lyssnar i princip aldrig på ljudböcker, men jag skulle tro att Reine passar utmärkt som uppläsare till den här boken. Jag har Nirvanaprojektet liggandes på vänt i hyllan, ska sätta tänderna i den snart!

  3. Vad kul att du recenserat denna bok. Jag har själv precis avslutat den. Har haft den länge, men inte känt att den lockat så mycket. Fick av någon anledning trots allt för mig att det nu var dags för denna bok, något jag är mycket glad över. En riktigt bra debut och Reine läser lika bra som alltid. Tar nu en paus med Peter James ’Levande begravd’ innan jag tänkte ge mig på ’Nirvanaprojektet’.
    Har tidigare inte läst Peter James, men även här har jag ett tag haft flera av hans böcker. Anledningen till att det nu blev dags för honom att göra bokdebut hos mig var faktiskt ett tips från denna sida 🙂

  4. Jag väntar själv på en ny Peter James bok för det är en sak som jag är väldigt nyfiken på. Ska inte avslöja vad, jag vill inte förstöra något. För övrigt är Peder Falk (enligt mig) en av de bästa uppläsarna. Precis som Magnus Roosmann passar på Lee Childs böcker gör Peder Falk det på Peter James.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)