Ljudböcker för avkoppling

Att lyssna på en ljudbok efter en stressig dag kan vara riktigt avkopplande, särskilt om berättaren i ljudboken har en lugn och avkopplande röst. Det finns många ljudböcker att välja på med olika ämnen som spännande romaner men även ljudböcker som inriktar sig på mindfulness och avslappning.

Gör egen avslappnande ljudbok och stärk det egna varumärket

Om man vill skapa en egen ljudbok med innehåll som handlar om avslappningsövningar eller mindfulness, finns det allmänt en del att tänka på när man ska göra en egen ljudbok. Man kan spela in sin egen röst till en ljudbok som man också själv komponerat, men man måste tänka på att ha rätt utrustning hemma som en egen liten ljudstudio och som är ljuddämpad. Har man ingen egen studioutrustning, kan man betala för att få sin bok inspelad och uppläst i en professionell ljudboksstudio. En ljudbok om mindfulness kan handla om vägledning i meditation, eller olika berättelser där man visualiserar vackra platser och för lyssnaren till en annan värld. När man ska publicera sin ljudbok kan man vända sig till en nätbokhandlare, eller välja ge ut själv på en egen hemsida. Ett faktum är dock att alla kan inte att läsa in en ljudbok och röstkvaliteten är viktig, samt att man då hellre kan hyra någon för inläsningen. När man ska marknadsföra sin ljudbok kan Klingit hjälpa till med unika tjänster inom design och hjälpa till att stärka varumärket, men även lyfta en egen webbsidas design, samt skapa en kraftfull marknadsföring till en färdig ljudbok!

Avslappning med ljudbok och ASMR

Ska man finna en avslappnande bok att lyssna på, finns det många riktigt bra appar för ljudböcker att söka bland. Ett fenomen som blivit allt mer känt på Youtube är så kallad ASMR. ASMR står för Autonomous sensory meridian response och blir allt mer populärt att lyssna på. Inom ASMR viskar uppläsaren, eller talar med mjuk röst för att skapa en sorts kittlande känsla och kognitiv stimulans hos lyssnaren. Tack vare att ASMR är läkande att lyssna på kan psykisk ohälsa lindras eller till och med läkas ut. Att även skapa en egen ljudbok med en berättarröst där man medvetet låter rösten vara extra mjuk och lugnande likt ASMR kan göra underverk på en stressad själ, eller att man väljer att köpa en till sig själv.