Böcker om skrivande

Om du kan känna igen dig i att det kan kännas svårt att uttrycka sig i skrift, finns det flera sätt att bli bättre på det. Är du arbetssökande kan du ta hjälp av https://cowrite.com/sv/ vilket är en sida som skapar texter åt dig, till exempel dina ansökningshandlingar när du ska söka ett nytt jobb. Men om du har intresse av att bli bättre på skrivande finns det även en hel del böcker du kan läsa eller lyssna på och kanske leder det till att du en dag släpper din egna bok. I det här inlägget ger vi dig några tips på böcker om skrivande.

Att skriva

Att skriva är en bok som är skriven av skräckkungen Stephen King. Boken är en blandning mellan en självbiografi och en handbok i hur man skriver fångande berättelser. Så om du någon gång har beundrat något av Stephen Kings verk är boken ”Att skriva” något du bör kolla upp.

Om konsten att läsa och skriva

En annan bok som kan vara värdefull för dig som vill lära dig mer om skrivande är boken om konsten att läsa och skriva av Olof Lagerkrantz, som var en av Sveriges mest kända författare. I boken berättar han om vikten av hans egna läsande och hur det hjälpte honom som författare.

Så gör jag: konsten att skriva

Så gör jag: konsten att skriva är en bok som är skriven av Bodil Malmsten. Bodil Malmsten är känd för sitt sätt att uttrycka sig och i den här boken ger hon dig tips och råd på hur du kan tänka för att lyckas med ditt skrivande.

Kreativt skrivande

Kreativt skrivande – grundbok i litterärt skapande är en bok som är skriven av författaren Therése Granwald. Den här boken är för dig som har en dröm om att någon gång skriva din egna bok men inte riktigt vet hur du ska börja. Boken innehåller många värdefulla råd och tips på hur du skriver din första roman, novell eller vad det nu är du vill skriva. Boken används ofta i utbildningssyfte när man läser om skrivande på universitets- eller högskolenivå.

Skriv skriv skriv

Boken Skriv skriv skriv: verktyg för författare är skriven av Jorun Modén. Boken är fylld av tips, råd, inspiration och skrivövningar för dig som är en aspirerande författare.