Lyssna på ljudböcker medan du jobbar

Att arbeta med monotona uppgifter på kontoret kan ibland kännas tråkigt och enahanda. Genom att lyssna på ljudböcker medan du jobbar kan du få mycket gjort samtidigt som du lär dig nya saker och förbättrar din allmänbildning. Med en bra smartphone i fickan och ett par trådlösa hörlurar kan du ha med dig ljudböckerna överallt på kontoret, och behöver inte ta paus i lyssnandet medan du går på lunch.

För att kunna utföra dina sedvanliga kontorsuppgifter medan du lyssnar på dina ljudböcker kan du behöva Kontorsmaterial från Swedoffice. Här hittar du ett stort sortiment till låga priser och får snabb leverans till önskad adress. Köp en notiskub i glada färger för att snabbt kunna skriva ner viktiga minnesanteckningar, eller stadiga pärmar där du kan lagra viktiga kontorspapper.

Hitta ljudböcker du älskar

Idag är det enkelt att få tag i ljudböcker som du kan lyssna på medan du arbetar på kontoret. Du kan ladda ner ett stort antal titlar via ditt lokala bibliotek, eller betala för en digital tjänst där du prenumererar varje månad på tusentals ljudböcker. När du vill låna från biblioteket laddar du först ner appen Biblio, som låter dig låna ljudböcker under en viss tidsperiod. Du behöver ha ett bibliotekskort för att kunna välja bland bibliotekets utbud som är mer begränsat i antal än de kommersiella ljudboksapparna.

Ljudboken populär bland svenskarna

Internetstiftelsen gjorde en undersökning år 2020 som visade att 38 procent av internetanvändarna i Sverige lyssnade på ljudböcker. Bland dessa var det sju procent som lyssnade minst en gång per dag. Ljudboken utsågs redan år 2006 till årets svenska julklapp av Handelns utredningsinstitut. Bland de mest kända strömningstjänsterna som erbjuder ljudböcker hittar vi Bookbeat, Storytel och Nextory. Storytels affärsidé innefattar att erbjuda strömning av ljudböcker till användarnas mobiler. För att få tillgång till tjänsten betalar användarna en avgift varje månad och kan då välja och vraka bland ett stort utbud av e-böcker och ljudböcker. Bookbeat erbjuder samma tjänst till surfplattor och mobiler och ingår i den större verksamheten Bonnier Books. Tack vare detta har Bookbeat tillgång till hela utbudet i Bonnierförlagens digitala e-böcker och ljudböcker.