Lyssna på utländska ljudbokstjänster gratis

Om du vill expandera dina möjligheter att lyssna på ljudböcker på fler språk än svenska är utbudet större om du använder dig av några av de utländska ljudbokstjänsterna som finns. Även när det kommer till utländska böcker finns det möjlighet att göra det gratis.

Böcker som är allmän egendom

Public domain, eller allmän egendom som det heter på svenska, är böcker som går under ett juridiskt begrepp som innefattar upphovsrätt och patentlagen i USA. Det innebär att ingen äger rättigheterna till böckerna och du kan därför läsa och lyssna på dem helt gratis. Oftast är dessa böcker klassiker som Anne of green gables, Dracula och Oliver Twist. Några exempel på sidor där alla dessa böcker finns samlade på är Loyalbooks.com och Librivox.

Ljudbokstjänster

Precis som de svenska ljudbokstjänsterna så erbjuder de flesta boktjänsterna ute i världen en gratis provperiod och det fungerar på samma sätt, att när du skriver upp dig anger du ditt bank- eller kreditkort och när provperioden är slut så dras pengarna för det motsvarande abonnemanget från ditt konto. Provperioden kan variera mellan tjänsterna, det kan vara allt från 14 dagar till 30 dagar.

Spotify

Spotify må vara ett svenskt företag, men eftersom de har användare världen över består deras utbud också av ljudböcker på andra språk. Du kan välja att ha ett abonnemang på spotify där du betalar minst 99 kronor i månaden för att lyssna oavbrutet och hur mycket du vill. Men de har också gratisversioner. Några ljudböcker som finns på Spotify är till exempel The great gatsby och Little women.