Så lyssnar du på ljudböcker

För att lyssna på en ljudbok behöver du använda dig av en ljudbokstjänst som laddas ner till en enhet. I det här inlägget får du tips på hur du kan gå tillväga för att lyssna på ljudböcker.

Mobiltelefon

Många använder sin mobiltelefon för att lyssna på ljudböcker. Att använda sin mobiltelefon för att lyssna på ljudböcker är smidigt eftersom du kan ha med dig din telefon överallt. För att kunna lyssna på ljudböcker på din mobiltelefon behöver du ha en smartphone så du kan ladda ner appar. Något annat som kan vara bra att tänka på när du lyssnar på ljudböcker på din mobiltelefon är att du kan använda skal, skärmskydd och massa annat till din mobil för att vara säker på att din mobiltelefon håller längre och har ett snyggt utseende.

Surfplatta

En annan sorts enhet som många använder för att lyssna på ljudböcker är en surfplatta. Det finns en hel del olika varianter på surfplattor till olika priser. För att lyssna på ljudböcker på din surfplatta laddar du ner den ljudbokstjänst du föredrar som app till din surfplatta. Du kan köpa appar till din surfplatta i app store eller google play.

Dator

Ett annat sätt att lyssna på ljudböcker är på datorn. För att lyssna på ljudböcker på din dator kan du söka dig till din ljudbokstjänsts hemsida, logga in eller skapa ett konto för att få tillgång till deras katalog av ljudböcker.

Hörlurar eller högtalare?

Du kan spela upp dina ljudböcker på din valda enhet högt via den inbyggda högtalaren som redan finns på din enhet. Men du kan också välja att köpa en bättre högtalare till din enhet om du vill spela upp din ljudbok högt där du befinner dig. Det finns flera varianter på högtalare i olika priser. Du kan välja att ha högtalare med eller utan sladd.

Det vanligaste sättet att lyssna på ljudböcker är med hörlurar. Hörlurar kopplas samman med din enhet med hjälp av en sladd eller trådlöst via bluetooth. Det finns en hel del olika hörlurar att välja bland. In ear, over ear och de som är brusreducerande.