Ta bättre ekonomiska beslut med ljudböcker

Att lyssna på ljudböcker innebär inte bara att ta del av spännande deckare, romantiska romaner eller historiska skildringar. Det kan även utbilda dig och göra att du kan ta bättre ekonomiska beslut i din vardag. Här tipsar vi om ett antal ljudböcker som gör dig ekonomiskt smart.

Böcker är källor till kunskap

Visst ska du unna dig att koppla av med ljudböcker som enbart är underhållning, men glöm inte den mängd spännande facklitteratur som finns att lyssna på. Känner du att du kämpar med din privatekonomi? Ta då del av några av de lärorika böcker som behandlar ämnet på ett lättsamt sätt. I dem får du lära dig allt från hur du sparar till hur du minskar utgifter i din vardag. Ett sätt att minska utgifter är till exempel att se över ditt elavtal och byta ut det om det är ofördelaktigt. Hos Elskling kan du enkelt jämföra olika elavtal och hitta det avtal som är mest fördelaktigt för dig.

Bra böcker om ekonomi

Har du bestämt dig för att du nu vill fördjupa dig i din privatekonomi och på så sätt förbättra den? Då följer här några riktigt bra boktips som låter dig göra det. Först ut är ”Fixa din privatekonomi – smarta lifehacks för mer pengar och ett rikare liv” av Christina Sahlberg. I den här boken lär du dig om hur de små förändringarna kan göra en stor skillnad för din ekonomi. Du får också lära dig hur hjärnan fungerar när du gör köpbeslut, så att du sedan kan överlista dig själv och göra smartare val. Boken är uppbyggd i elva steg och lovar att du kommer att ha en bättre ekonomi när du följt dem alla.

Nästa tips är boken ”Bygg en förmögenhet – Fixa familjens ekonomi” av Joel Bladh. Den här boken bygger på idén om att alla som tjänar pengar och har en inkomst, stor eller liten, faktiskt också har möjligheten att bygga en egen förmögenhet. I boken får du handfasta tips om hur du ska gå tillväga för att nå ditt mål och samtidigt ha roligt under resans gång.

Lär dig av bara farten

Den största styrkan med ljudböcker är att de ger dig möjlighet att lära dig saker medan du ägnar dig åt annat. När du läser en bok behöver du sätta dig ned och lägga hela ditt fokus på boken, men när du lyssnar på ljudböcker kan du ägna dig åt annat medan du tar del av kunskap. Att ibland lyssna på lärorika fackböcker gör att du kan ta del av helt ny kunskap som förbättrar ditt liv, i det här fallet genom att förbättra din ekonomi.