Var alltid redo för en ljudbok

Att lyssna på ljudböcker är för många en härlig avkoppling, men vad kan vara mer frustrerande när du är mitt uppe i lyssnandet än att inse att du behöver ladda upp mobilen eller plattan du använder? Det är sällan roligt att avbryta en kriminalare eller romantisk historia, eller hur? Men med lite planering går allt att lösa!

Fixa elen och koppla av

Även om ljudbokslyssnandet i sig inte drar så mycket el så använder vi våra mobiler och plattor till väldigt mycket mer, vilket gör att vi ofta behöver ladda våra enheter. Har du dessutom familj har ni förmodligen ett flertal mobiler, plattor och liknande som behöver sin beskärda del av laddning. För att inte detta, tillsammans med hushållets övriga elförbrukning, ska skena iväg är det en god idé att se över elabonnemanget ni har och undersöka om det går att ändra till det bättre. Med lite jämförelser kan du lätt hitta både miljövänlig och billig el som passar ert behov, så det är värt att göra de där extra klicken för att kunna spara pengar. När du vet att elen är omhändertagen är det lättare att slappna av och ladda era enheter precis så ofta det behövs. Då blir det också lättare att njuta av ljudböckerna och allt annat du och din familj använder era mobiler till. Försök göra det till en vana att ladda upp mobilen vid en eller ett par givna tidpunkter varje dag så slipper du också bli avbruten av ett batteri som håller på att ladda ur.

Smidigt byta el

El är något som många ofta upplever är krångligt och bryr sig inte om att lägga någon tid på att jämföra elavtal. Att byta elleverantör och att det skulle vara svårt hör dock till det förflutna, då det idag är väldigt lätt att ändra och byta avtal du har. Det viktiga är att du tittar över ditt nuvarande avtal, hur långt det löper och hur lång uppsägningstid du har. Väljer du lite kortare avtal är det lättare att byta och du får ofta nykundspris när du tecknar nytt avtal, vilket gör det lättare att hålla kostnaden nere. Om du kan få in rutin på att göra det här med något års mellanrum kommer du märka skillnad i dina elkostnader och du kommer kunna lägga både tid, energi och pengar på annat som du tycker är roligare. Så ta en stund och upptäck och undersök elabonnemangens värld, sedan kan du njuta av alla ljudböcker du kan tänka dig!