Ljudböcker för gamers

Du som är en gamer är säkert till fullo medveten om att inte allt spelande kräver stor koncentration. Handen på hjärtat, hur många timmar har du tillbringat med att springa runt i en stor sandbox-värld för att samla sällsynta ingredienser till en potion som krävs för något sidouppdrag? Och hur mycket tid har du lagt på att döda nog många fiender för att kunna levla upp bara en level till? Här kommer ett riktigt bra lifehack: slå på en ljudbok samtidigt som du spelar.

Men påverkar det inte spelet? Nej, med en bra bärbar gamingdator kommer det inte vara något problem att multitaska. Processorkraften som krävs för att spela upp en ljudbok är minimal i jämförelse med vad spelet behöver. Det krävs inte heller någon större teknisk kunnighet, att komma igång med att lyssna på ljudböcker är en enkel sak jämfört med att exempelvis klara flyguppdragen i GTA V.

Ljudbok bra för multitasking

Ljudböcker har verkligen nått en explosionsartad framgång de senaste åren. Att kunna läsa med öronen har öppnat upp en väg till både den klassiska litteraturen och samtidslitteraturen för dem som tidigare haft svårt att hitta tid och plats för att läsa på papper. I och med ljudboksboomen och streamingtjänsternas stora utbud behöver du inte välja mellan Röda rummet och Red Dead Redemption!

För dig som ändå är tveksam till om detta verkligen är något för dig, finns många sätt att prova på utan kostnad. Många av streamingtjänsterna har gratis introduktionsperioder som gör att du mycket väl kan pröva samtliga tjänster på marknaden innan du bestämmer dig för att teckna en prenumeration.

Ljudböcker och spel

I utbudet på ljudboksmarknaden hittar du allt från klassiker som Dostojevskijs Brott och straff till nyskrivna serieföljetonger som tagits fram speciellt för just ljudboksformatet. Ett tips är att börja med något lite mer lättsmält och sedan lyssna dig vidare. Om du verkligen vill få ut maximal spelupplevelse är det också lätt att hitta ljudböcker som faktiskt är spelrelaterade: inte minst The Witcher finns i serie om i skrivande stund fem böcker av Andrzej Sapkowski. Vem skulle inte vilja ha en Geralt av Rivia på skärmen framför sig och en annan i lurarna, på samma gång?